2010-05-18 08:49:38• hírek • Póti Orsolya

Gyufakiállítás Nagykárolyban

Nagy Levente gyufagyűjteményét tekinthetik meg az érdeklődők a Nagykárolyi Városi Színház előcsarnokában. A kiállítást a Tavaszi Kulturális Fesztivál keretein belül szervezték meg.

Nagykárolyban lassan egy hete zajlik a negyedik alkalommal megrendezett Tavaszi Kulturális Fesztivál, mely színes programokkal és műsorokkal várják az érdeklődőket. A Városi Színházban hétfő délután  Nagy Levente gyufakiállításának megnyitójára került sor, mely több ezer gyufakülönlegességet mutat be.

A gyűjtőnek nem első kiállítását látogathatják Nagykárolyban, hiszen pár évvel ezelőtt már bemutatta az azóta csak gyarapodó gyűjteményét. A kiállító lassan már harminc éve gyűjti a gyufákat különböző országokból, különböző kontinensekről.

A tízezer darab gyufából összeállított tárlatban, olyan különlegességek is szerepelnek, mint régi, grillezéskor használt gyufák, valamint kandallógyufák is. „A látogatók a 60-as, 70-es évekből is megtekinthetnek gyufákat, valamint állatos, növényes, és reklám-gyufák is szerepelnek a tárlatban." - mondta el Hágó Nagy-Attila, a Nagykárolyi Városi Múzeum vezetője.

A kiállítás ingyenesen látogatható május 30-ig, hétköznaponként 8 órától 16 óráig.


Megnyílt Nagy Levente gyufa kiállítása
Megnyílt Nagy Levente gyufakiállítása (Fotó: Végh Balázs)


Tübb ezer  gyufa különlegesség is szerepel a tárlatban
Több ezer gyufa különlegesség is szerepel a tárlatban (Fotó: Végh Balázs)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: